The Cure – Kiss Me Kiss Me
Kiss Me (1987)


Pijnlijke momenten. Mijn 4 jaar oudere zus draaide dit in haar voortgezet-onderwijs-tijd (eind jaren 80) ‘s ochtends met de regelmaat van de klok. Om half acht dus. Zware kost.

The Cure is vooral bekend als Eighties Favorites new wave band. Laten we zeggen dat ze na Wish in 1992 niet meer zo relevant leken te zijn: alles daarna is toch wat zwak en dendert door op gebaande paden die al die inmiddels veertigers wel kennen. Been there, done that, dat werk.

Gelukkig kom je dan zo af en toe een klassieker als Kiss Me Kiss Me Kiss Me tegen. Ineens weet je weer warom je in de jaren 80 van de vorige eeuw je haar zo bizar aan het opsteken was. Waarom je favoriete gespreksonderwerp de dood was. Waarom je elke week naar de bibliotheek ging om nieuwe platen te lenen (ja, echt).

Deze plaat is zo ontzettend jaren 80 dat het bijna pijn doet. Die bas die je meteen bij The Kiss om je oren krijgt doet pijn. De hele set-uip van #7, Snakepit, doet pijn. Je gaat je afvragen of dat misschien niet het hele idee was: deze plaat moet pijn doen.

Domple je onder in de jaren ’80 ellende waar The Cure het patent op had. Het is heerlijk!

The Cure – Kiss Me Kiss Me Kiss Me track list

 1. The Kiss
 2. Catch
 3. Torture
 4. If Only Tonight We Could Sleep
 5. Why Can’t I Be You?
 6. How Beautiful You Are…
 7. Snakepit
 8. Hey You!
 9. Just Like Heaven
 10. All I Want
 11. Hot Hot Hot!!!
 12. One More Time
 13. Like Cockatoos
 14. Icing Sugar
 15. “The Perfect Girl
 16. A Thousand Hours
 17. Shiver and Shake
 18. Fight

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *